Володимирецький ЗЗСО І-ІІІ ст. №1

Меню сайту
Годинник
Міні - чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Життя сайту
Головна » Статті » Мої статті

Обережно! Сальмонельоз!

Шановні діти та батьки!

Адміністрація школи інформує про те, що в одному з  дошкільних навчальних закладів ясла-садок комбінованого типу Рівненської області виявлено спалах кишкової інфекції “сальмонельозу”. На даний час діагноз  підтверджено у семи дорослих та 11 дітей.

У зв’язку з цим наголошуємо на своєчасності  повідомлення про нещасні випадки, з метою їх подальшого розслідування та обліку.

Для проведення профілактичної та роз'яснювальної роботи надсилаємо  рекомендації  та поради щодо  роз’яснювальної роботи та профілактики кишкових інфекцій.

 

САЛЬМОНЕЛЬОЗ

Джерела інфекції:

- можуть бути тварини, птахи, люди, хворі на сальмонельоз або здорові бактеріоносії;

- нерідко інфікуються яйця птахів;

- тварини можуть виділяти збудника з сечею, калом, молоком, слиною, носовим слизом;

- механічним переносником сальмонел можуть бути мухи.

Інкубаційний період коливається від 2–6 годин до 2–3 днів.

Симптоми:

- спостерігається загальна слабкість, головний біль, розлади сну;

- з’являється  біль  у  м’язах,  підвищується температура;

- у наступні години приєднуються нудота, блювання, біль у животі.

Якщо  не  надати  допомогу,  розвивається інфекційно-токсичний шок.

 

Профілактика захворювань сальмонельозом та іншими гострими кишковими інфекціями дуже проста:

 

1. Не допустити попадання збудника захворювань в рот. А це елементарні вимоги до себе і оточуючих - мити ретельно руки з милом після відвідання вбиральні, перед вживанням їжі та її приготуванням.

2. Не споживайте продукти сумнівної якості та з закінченим терміном зберігання. Ретельно мийте овочі та фрукти проточною водою.

3. Не допускайте в житлове приміщення, особливо, де зберігаються продукти, залітання мух, які є рознощиками збудників захворювань.

4. Вбиральні утримуйте в чистоті, щільно закривайте двері. Навчайте дітей елементарним правилам особистої гігієни з раннього віку.

5. Сальмонела передається в основному через м’ясні продукти, яйця, особливо водоплавної птиці. А тому їх необхідно піддавати ретельній термічній обробці перед споживанням.

6. Не купуйте молочні, м’ясні продукти та інші на стихійних ринках,а також ті, які в торговельній мережі зберігаються без відповідного температурного режиму.

7. Звертайте особливу увагу на терміни зберігання продуктів.

8. Найбільшу небезпеку зараження становлять подрібнені м’ясні продукти, фарш та кулінарні вироби з нього. Не купуйте м’ясний фарш на ринках, особливо на прилеглій до них території.

 Такі прості, практично безкоштовні заходи, допоможуть вберегтися від захворювань кишковими інфекціями.

 

Лікарі радять у випадках, коли болить шлунок, блювота, пронос, слабкість, підвищується температура, не займатися самолікуванням, а звернутися до фахівців.

 

 

Категорія: Мої статті | Додав: Vlad (15.01.2015)
Переглядів: 445 | Теги: сальмонельоз, Володимирецька ЗОШ №1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
В очікуванні

До ПАСХИ

залишилось

.

Пошук

Друзі сайту








Погода

Погода в Україні

Національна дитяча лінія

Місце знаходження

Наверх
Автор сайту: Муравинець Вадим Сергійович © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz